Ontnuchteren van alcohol

Het teveel drinken van alcohol kan negatieve gevolgen hebben, je kunt erg dronken worden en hebt de volgende dag last van een kater. Om deze gevolgen iets minder te maken hebben wij tips voor het ontnuchteren van alcohol en anti kater tips verzameld. Hierdoor zal je sneller weer nuchter zijn en heb je de volgende dag er een stuk minder last van.

Neem een theelepel suiker in voor het slapen

Deze tip klinkt misschien raar, maar hij werkt en dat is zo om de volgende redenen. Wanneer Alcohol verhindert het mechanisme in jouw lichaam dat energie aanmaakt. Hierdoor maak je tijdens je slaap te weinig energie aan en voel jij je erg slecht wanneer je s’ ochtends wakker wordt. Een van de goede anti kater tips is dus het nemen van een theelepel suiker waardoor je toch energie in je lichaam hebt en jij je een stuk beter voelt.

Anti kater tips

Anti kater tip: neem voor het drinken anti kater pillen om een kater te voorkomen

Neem een anti kater pil

De anti kater pil bestaat voor een groot deel uit asparagine, dit is een stofje wat bloedzuiverend werkt en gifstoffen snel afbreekt. Deze pil zal er dus voor zorgen dat alcohol sneller wordt afgebroken en uit je bloed wordt gezuiverd. Hierdoor ben jij dus sneller nuchter, aangezien de alcohol sneller uit je bloed is, en je hebt minder last van een kater aangezien je bloed gezuiverd is en je geen last meer hebt van de negatieve gevolgen van alcohol.

Drink veel water gedurende de avond

Water is een wondermiddel wat je sneller nuchter maakt en een kater voorkomt. De hoofdpijn gedurende een kater wordt grotendeels veroorzaakt door uitdroging, en dit kun je voorkomen door voor het drinken, tijdens het drinken en na het drinken genoeg water binnen te krijgen. Ideaal gezien drink je na elk glas alcohol een glas water en drink je voordat je naar bed nog eens een halve liter water. Dit is best veel maar zo weet je zeker dat je geen hoofdpijn zult krijgen.

Slaap zo lang mogelijk

Slapen is een makkelijke en simpele manier om sneller nuchter te zijn en geen kater te hebben. Tijdens het slapen verbruik je minder energie en heeft je lichaam dus nog meer de kans om alcohol af te breken waardoor je nuchter wordt. Slaap dus zoals je kunt zodat er veel alcohol afgebroken kan worden en jij je prima voelt bij het opstaan zonder kater.

Ben je weer eens iets te ver gegaan met alcohol consumeren, gebruik dan deze anti kater tips en tips voor het ontnuchteren van alcohol. Ook wanneer je het gevoel hebt dat je de aankomende avond veel gaat drinken kun je deze tips al toepassen door een anti kater pil te kopen of veel water gedurende de dag te drinken. Ook kan het slim zijn om voorbereidt te zijn om het toepassen van deze tips want het is goed mogelijk dat jij in jouw dronken staat hier niet meer aan denkt en alsnog met een kater, en niet helemaal nuchter opstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *