Tips om je voornemens vol te blijven houden

Dreigen je goede voornemens in de soep te lopen?

goede voornemens, een slanker lichaam

Goede voornemens lijken o zo mooi in de euforie van de jaarwisseling. Of het nu gaat om gezonder eten of meer te sporten, je weet zeker dat je dit keer door gaat zetten en dat je het volhoudt. Januari loopt alweer op de helft. Merk je dat je goede gedrag al verslapt of heb je je goede voornemens alweer in de ijskast gezet?

Volg dan de volgende tips op en maak van 2016 een succesvol jaar:

Tip 1: Bedenk dat je niet de enige bent

Heb je het even moeilijk om jouw goede voornemen(s) vol te houden? Realiseer je dan dat je ongetwijfeld niet de enige bent. Duizenden mensen worstelen ieder jaar weer met hun gewicht hebben en de wens om een slanker lichaam te hebben.  Wellicht biedt je dat steun om door te zetten. Als je al een keer de mist in bent gegaan en ongezond hebt gegeten of niet naar de sportschool bent geweest, treur dan niet, maar pak de draad gewoon weer op.

Tip 2: Wees niet te hard voor jezelf

Loop niet gelijk te hard van stapel. Uiteraard moet je even door de zure appel heen bijten, maar je moet ook weer niet te hard voor jezelf zijn. Als je je de hele week netjes aan je nieuwe dieet hebt gehouden, kies dan een moment in het weekend om iets te eten dat je heel lekker vindt. Als jij het zo makkelijker vol kan houden, is dat een prima manier. Je zal merken dat op de weegschaal amper verschil maakt.

Tip 3: Stel meetbare doelen op

Zorg dat je steeds een doel hebt om naar toe te werken. Bijvoorbeeld: over 4 weken wil ik 5 kilo zijn afgevallen. Je hebt dan iets om naar toe te werken en kunt meten of je je doel ook bereikt of niet. Dit is bepalend voor het volhouden van je goede voornemen.

Tip 4: Zorg voor een fitte omgeving

Zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt met hetzelfde goede voornemen. Als je samen een dieet doet of je gaat samen sporten, dan kun je elkaar steunen en hou je alles beter vol. Als jij bijvoorbeeld aan een je koolhydraatarme maaltijd zit en de rest van het gezin eet patat met frikadellen, dan wordt het een stuk lastiger om door te zetten. Mocht je hen echt niet meekrijgen, kies dan wel voor jezelf. Jij wilt een gezond lichaam dus ga daar ook echt voor!

Tip 5: Beloon jezelf

Onderschat het belang van een beloning of een cadeautje niet. Ben je vijf kilo afgevallen en begint je oude kleding te slobberen? Beloon jezelf dan met een nieuwe broek of een nieuw shirt; in een maat kleiner natuurlijk. Ook hier weer biedt de succeservaring een stimulans om je voornemen goed vol te houden. Ga ervoor!

Wil jij afvallen met Eiwit shakes? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *